QW 2020

Tradicionalna, 29. po redu manifestacija Nedelja kvaliteta u Srbiji, održana je od 4-6 Marta 2020 godine u Beogradu –Privredna komora Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE u saradnji sa PKS i uz podršku Ministarstva privrede - resornog ministarstva za kvalitet i bezbednost proizvoda, okupila je brojne autore i učesnike iz Srbije i okruženja na ovaj skup. Kao i na ranijim manifestacijama, objavljen je javni konkurs za učešće na prestižnoj nacionalnoj nagradi Oskar Kvaliteta. Vladimir Simić je, nastavljajući analiziranje uslova za primenu koncepta Industry 4.0 u Srbiji, imao izlaganje refererata " Industry 4.-Quality 4.0- Kompetenost ljudskih resursa - glavni rizik ili prilika?".

 

Komentari (0 Komentara)

XXI NACIONALNI I VII MEĐUNARODNI NAUČNO STRUČNI SKUP "SISTEM KVALITETA USLOV ZA USPEŠNO POSLOVANJE I KONKURENTNOST" 

Na Kopaoniku, od 27 do 29 og Novembra, održan je ovaj skup nacionalne organizacije za kvalitet i standardizaciju AQSS  i suorganizatora Fakulteta Veterinarske medicine  iz Beograda, u saradnji sa Centrom za kvalitet fakulteta inäenjerskih nauka - Kragujevac, Centrom za kvalitet maSinskog fakulteta - Podgorica, Inicijativom za kvalitet zemalja srednje i jugoistočne Evrope i Visokom tehničko tehnološko ekonomskom skolom - Kragujevac  i uz podršku Ministarstva privrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva žiivotne sredine, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Akreditacionog tela Srbije, Unije poslodavaca Srbije, Privredne komore Srbije i Instituta za standardizaciju Srbije.  Ova manifestacija već više godina potvrđuje svoju vodeću poziciju u stručnim skupovina u Srbiji i regionu. 

Veliki broj učesnika, tri okrugla stola, preko 40 izlaganja eksterata iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, izazvao je veliko interesovanje učesnika, dugotrajne diskusije i veoma interesanthe zaključke za dalji rad i razvoj. Posebnu pažnju svakako su privukla pitanja daljega razvoja infrstrukture kvaliteta u Srbiji i dalji razvoj same Asocijacije.

Učestvujući u radu okruglog stola, kao jedan od moderatora, ukazao sam na značaj predloga za formiranje Saveta za kvalitet Vlade Republike Srbije i podržao odluku MInistarstva Privrede Vlade Republike Srbije u fromiranju ovoga tela. Prezentaciju moga izlaganja na ovome okruglom stolu možete videti ovde...

Moj rad i prva razmišljanja o ulozi Menadžment standarda u četvrtoj industrijskoj revoluciji " ISO menadžment standardi i Industry 4.0- prva razmišljanja" možete pročitati ovde .....

Asocijacija ya kvalitet i standardiyaciju je dodelila nekoliko zahvalnica i priznanja svojim članovima i ekspertima za dosadašnji rad. I ja sam dobio Povelju Asocijacije za doprinos razvoju Asocijacije i pokreta za kvalitet u Srbiji i divnu sliku -  moju karikaturu. Bilo je to divno izneneđenje, koje mi je izvuklo i suze i puno emocija.

 

IMG 20191128 WA0004 resized 20191201 040317104 IMG 20191128 WA0002 resized 20191201 040316712

IMG 20191128 WA0000 resized 20191201 040316331  .

Komentari (0 Komentara)

Ovogodišnja proslava, 28 po redu, Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta održana je od 18-20 Novembra, u Privrednoj Komori Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije a pod pokroviteljstvom MInistarstva privrede RS, okupila je veliki broj eksperata iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine oko najinteresantnijih tema. U okviru ovoga skupa, dvadesetpeti put je dodeljena i nacionalna nagrada Oskar kvaliteta za ovu godinu. Moj rad i nastavak razmatranja pitanja četvrte industrijske revolucije i pozicije programa unapređenja kvaliteta " Quality 4.0 - izazovi budućnosti unapređenja kvaliteta", možete pročitati ovde... a prezentaciju- slajdove ovde ....

Komentari (0 Komentara)

Capture 7 QW 2019

Tradicionalna, 28. po redu manifestacija Nedelja kvaliteta u Srbiji, održana je od 5-7 Marta 2019 godine u Beogradu –Privredna komora Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE u saradnji sa PKS i uz podršku Ministarstva privrede - resornog ministarstva za kvalitet i bezbednost proizvoda, okupila je brojne autore i učesnike iz zemlje i okruženja na ovaj skup.

 

Capture4 QW 2019  

 Vladimir Simić u svom referatu, u uvodnom izlaganju na ovoj manifestaciji, osvrnuo se uticaj četvrte industrijske revolucije i pokret "Quality 4.0" i potrebne aktivnosti u Srbiji. "Kvalitet 4.0 – Da li je samo digitalna revolucija?"  

   

 

 

 

Komentari (0 Komentara)

 

FQCE i časopis Kvalitet&izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede 27 put je organizovao manifestaciju kojom se u Srbiji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta, 06., 07. i 08. novembra u PKS. To je tradicionalno savetovanje pod stalnim nazivom KVALITETOM U SVET, i 24. dodela Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost OSKAR KVALITETA. Vladimir Simić je održao referat  "Glavne izmenu su izvršene -Šta nas sada čeka?" kao jedan od uvodnih izlaganja ovoga skupa.

 

Capture6 QD 2018 Capture2 QW 2018

 

 

 

 

 

 

Komentari (0 Komentara)

QW2018

Tradicionalna, 27. po redu manifestacija Nedelja kvaliteta u Srbiji, održana je od 28. februara do 2. marta 2018. godine u Beogradu –Privredna komora Srbije. Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE u saradnji sa PKS i uz podršku Ministarstva privrede - resornog ministarstva za kvalitet i bezbednost proizvoda, okupila je brojne autore i učesnike iz zemlje i okruženja na ovaj skup koji je otvorio pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević. U ime domaćina – Privredne komore Srbije prisutnima se obratila Gordana Tiodorović, direktor Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članica, a u ime FQCE Vladimir Trajković, predsednik Fondacije.

 

 

IMG 6105  

Vladimir Simić u svom referatu osvrnuo se na pitanja izbora pravaca i programa  razvoja organizacija svih vrsta u Srbiji "Kakav razvoj Vam je potreban -Kako izabrati pravi model?"

 

 

 

Komentari (0 Komentara)

QWD2017

FQCE i časopis Kvalitet&izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede organizovao je manifestaciju kojom se u Srbiji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta, 07., 08. i 09. novembra u PKS (26. tradicionalno savetovanje pod stalnim nazivom KVALITETOM U SVET, i 23. dodela Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost OSKAR KVALITETA). Kao i uvek na ovaj za pokret za unapređenje kvaliteta značajan dan (od 1990 kada su ga Ujedinjene Nacije ozvaničile), na ovome skupu uz značajan broj učesnika iz svih struktura privrednog i društvenog života, gosti iz srodnih asovijacija iz okruženja i preko 20 autora, razmenili su i diskutovali su o najznačajnijim temama, i dali doprinos svetskom obeležavanju ovoga dana, kada bi kvalitet trebalo da bude glavna tema dana.

Referat Vladimira Simića o ulozi menadžment standarda u javnom sektoru u Srbiji, možete pronaći ovde.

Komentari (0 Komentara)

U Beogradu je 1,2 i 3 Marta 2017, 26 put održana tradicionalna manifestacija "Nedelja Kvaliteta 2017", u organizaciji FQCE i časopisa "Kvalitet&izvrsnost", u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije. Mnogobrojni učesnici u sali Privredne Komore Srbije razmenjivali su znanja, iskustva i mišljenja na preko 30 predavanja, diskusijama i okruglpm stolu.

I ovoga puta izlaganja su imali i R.Radovanović, M. Kukrika i V.Simić

 IMG 5091  IMG 5086

 

 

Komentari (0 Komentara)

Kontakt